Верувале иле не – куче застрела ловџија во Пробиштип


Ловечко куче застрела ловец со ловечка пушка.

Тројца ловџии од Пробиштип правеле пауза, па ги оставиле пушките потпрени на дрво. И тогаш се случила бизарна несреќа кога ловџиското куче турнало една пушка која испукала и го погодила 69 годишниот ловџијата во тилот.

Неговите пријатели го префрлиле во болница, каде му е санирана повредата..

Ова е само еден од низата несреќи што зачестија откако од пред неколку денови и официјално беше означена ловечката сезона. Непочитувањето на основните правила при лов,за поголема безбедност на учесниците во него, донесе повеќе работа на хирурзите и неврохирурзите.

Loading...

Повеќе на оваа тема во видеото од вестите на Канал 5  од разговорот со Ване Јованов секретар на ловечкото друштво од Штип.

WordPress.com

Like it? Share with your friends!

123 shares

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments

comments