Вечерва точно на полноќ небото ќе се отвори и ќе ви исполни желба

Вечерва точно на полноќ, во очи на Богојавление, небото ќе се отвори и  може да се исполни секоја желба.

 

Loading...

Точно во 00:00 отоворете го прозорецот, погледнете во небото и посакајте  желба, недвосмислена полна со искрени чувства и верба , и истата ќе се исполни.

И за овој празник, Богојавление има многу верувања. Едно од нив е дека ако на овој ден дува северен ветер, годината ќе биде здрава, но ако дува јужен, годината ќе донесе многу болести.

Родна година ќе биде ако е облачно и ако паѓа снег.

Тоа велат преданијата, на Вас е во што ќе верувате.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here