Владата го врати втори јануар како неработен ден


На денешната седница, Владата на РМ донесе одлука 2 јануари да биде неработен ден за вработените во јавната администрација, со препорака истото да биде прифатено и од страна на приватниот сектор.

Првиот ден од Новата година е неработен за сите граѓани на државата, но сѐ до 2007 година неработен ден беше и 2 јануари.

Loading...

Владата на Груевски во 2007 година одлучи да ја укине претходната долгогодишна традиција и  практика и го прогласи 2 ден од новата година за работен.

За сметка на тоа, прогласи нови празници и неработни денови, како што се Денот на ВМРО или неколку верски празници.

WordPress.com

Like it? Share with your friends!

104 shares

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
1
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments

comments