„ноќен оток на машкиот полов орган“ зошто тоа се случува? ТАЈНА која жените би требало да ја знаат

Факт е дека машките и женските тела драстично се разликуваат, но дали сте го знаеле ова? 

Секој маж има утринска ТАЈНА која жените би требало да ја знаат, некои ова го нарекуваат ТРЕНИНГ за денот?!

Оваа појава кај мажите се нарекува „ноќен оток на машкиот полов орган“ и редовна појава е кај секој маж. Ова е момент кој секогаш маж го буди со утринска ерекција, секое утро, но зошто тоа се случува?

Loading...

Некои луѓе мислат дека ова се случува поради мокрите сништа и ерекцијата се случива која момците не се способни да ги контролираат своите тела. Овој феномен со време ќе исчезне. Станува поретко, кога луѓето влезат во своите 60. и 70. години, но дотогаш морате да се изборите со тоа.

Во текот на денот мажите можат да се контролираат, бидејќи се обземени со многу работи, но кога сте во „РЕМ“ состојба на сонот, делови од мозкот се во мирување и поради тоа половиот орган не е под контрола. Нивото на тестостерон кај секој маж наутро е околу 25-50% и подоцна во текот на денот опаѓа.

Едно од научните објаснувања вели дека половиот орган има тренинг и тој се подготвува за денот кој претстои. Во текот на ноќта, момците можат да се возбудат дури и на најмалиот допир или реакција. Не е неопходно девојката да спие покрај него.

Паровите би требало да направат компромис околу ова. Кај момците нивото на тестостерон е зголемен наутро, додека кај жената либидото е поголемо во текот на ноќта. Направете компромис и нема да имате проблеми околу утринските ерекции или вечерното либидо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here