Снег во Пустина: Овие неверојатни фотографии од Аризона може да претставуваат сериозен проблем


Вообичаено не се очекува снежни врнежи на место како Аризона, но минатата недела мајката природа одлучи да направи мало изненадување за локалното население, со покривање на пустината Соноран со снег.

Многу локални жители беа изненадени од ваквиот настан и брзо почнаа да ги поплавуваат социјалните мрежи со слики од снежните пустински пејзажи.

Loading...

Не се гледаат често  кактуси и пустински грмушки покриени со снег и токму затоа оваа глетка е речиси нереална. За жал, една од главните причини за овој феномен може да биде глобалното затоплување и ако не се превземемат мерки, овие појави би можеле да станат почести.

Погледнете ги фотографиите од снежната пустина во галеријата подолу – сигурни сме дека ќе бидете изненадени како и ние!

 

WordPress.com

Like it? Share with your friends!

190 shares

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments

comments