Референдум за легализација на магичните печурки

Fresh Colombian magic mushrooms legallly on sale in Camden market London June 2005 soon selling them will be illegal.
loading...

Американскиот град Денвер ќе одржи референдум со кој може да се легализира употребата на магични печурки. Ако биде успешен, граѓаните веќе нема да бидат казнувани за лична употреба и поседување на оваа дрога.

Магичните печурки ја содржат психоделичната состојка псилоцибин, кој, според постојните федерални закони, е изедначен со останатите забранети дроги, како хероин и ЛСД. Според федералните власти, псилоцибинот има потенцијал за високо ниво на злоупотреба и нема прифатлива медицинска вредност.

Loading...

Денвер ја декриминализираше марихуаната уште во 2005 година и ова ќе биде прв референдум во САД кој се однесува на магичните печурки.

Фото: Џери Лампен / Ројтерс -Boxes containing magic mushrooms sit on a counter at a coffee and smart shop in Rotterdam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here