Си пукав во глава – и преживеав


Секоја година на 2 септември Кевин Амундсон прави забава. Како и секоја друга забава има храна, пијалок, смеа и музика, семејството и пријателите носат подароци, но тоа не е роденденска прослава, тоа е забавата “miracle day” (ден на чудото) на Кевин .

Кевин е човекот кој си пукаше во глава и  зачудувачки преживеал, останала само лузна која едвај се познава.

Пред четири години кога Кевин имал 20 години и страдал од недијагностицирана депресија се обидел да се самоубие со пукање во глава. Лекарите му дале на Кевин 50% шанса за преживување. Дури и кога знаеле дека нема да умре, тие сѐ уште предвидувале дека Кевин ќе има проблеми со движењето и говорот до крајот од својот живот, но Кевин ги изненадил сите  учејки да оди и да зборува повторно.

Loading...

Освен лузната што минува низ неговата коса,  да го погледнете Кевин, сега 24 години, тешко би било да претпоставите дека пред само четири години поминал куршум низ неговото лице. Настрана неговото физичко закрепнување, обидот за самоубиство ,  доведе тој конечно да добие официјална дијагноза и третман за депресија.

WordPress.com

Like it? Share with your friends!

74 shares

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments

comments