СКАНДАЛОЗНО: Откриено која е причината за настанокот на “парадата на гордоста” во Македонија

Годинава се одбележува 50-годишнината од првите демонстрации во Њујорк, познати како Бунтот од Стоунвол, кои беа пресвртна точка за создавање на ЛГБТИ движењето, односно борбата за почитување на основните човекови права и спротивставување на прогонот и стигматизацијата на ЛГБТИ луѓето 

Македонија е последната земја од регионот која организира Парада на гордоста. А конечно е откриено која е причината за настанокот на оваа парада во Македонија.

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here