Фраерот ја изгубил возачката дозлола по само 49 минути откако му била издадена


Само по 49 минути откако му била издадена 18 годишен тинејџер од Германија , полицијата му ја одзела.

Момчето се враќало од успешно положениот возачки испит , кога полицијата од градот Хемер го запрела поради пребрзо возење. Тој возел речиси двојно побргу од дозволеното , односно поминал покрај полицајците со ласерски радари со брзина од 95 километри од дозволените 50 километри на час.

Loading...

Момчето се возело во автомобилот со уште четвроица пријатели , пред кои најверојатно сакал да се покаже.

Полицијата веднаш му ја одзела дозволата и најави дека ќе му ја врати откако тинејџерот ќе плати скапо за преполагање на возачкиот испит.

Освен тоа , ќе плати казна од 200 евра , а периодот во кој како млад возач може да вози сам од две , ќе му се пролонгира на четири години. освен тоа , кога ќе извади нова возачка дозвола , во неа ќе му впишат и два негативни поена.

WordPress.com

Like it? Share with your friends!

157 shares

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments

comments